Atgriezties

Sadarbība ar mākslinieci Gintu Sitsevu

09.02.2021

Bez glezniecības un grafikas mani saista arī piedalīšanās kreatīvos projektos. Viens no šādiem projektiem 2020. Gadā bija kopdarbs ar talantīgo mākslinieci Gintu Sičevu "GINTA—Leather Jewellery and Gifts". Ginta veido unikālus dizaina aksesuāras no ekoloģiskās ādas. Viņas darbi ne tikai sagādā taktilu un vizuālu baudījumu, bet var tikt padarīti vēl oriģinālāki, jo tos ir iespējams personalizēt.

Viss sākās ar situāciju, kādā noteikti ir bijis ikviens, — ar galvassāpēm izvēlēties dāvanu cilvēkam, kuram viss viņam vajadzīgais jau ir. Sākotnēji man bija doma iegādāties jau gatavu Gintas izstrādājumu. Es atbraucu pie viņas uz studiju, kur ne reizi vien jau biju viesojusies un no kurienes aizbraukt ar tukšām rokām gluži vienkārši nebija iespējams. Potenciālās dāvanas meklējumu gaitā man piepeši radās doma par kopīgu projektu, kurā tiktu apvienotas manas skices un vairāki ādas izstrādājumi. Mēs pārrunājām šīs idejas realizācijas iespējas, un pēc tam es, neparastās ieceres iedvesmota, devos mājās nodoties jaunradei.

Изображение на коробке
Задняя обложка ежедневника
Задняя обложка ежедневника

Vispirms tika nolemts sakombinēt dāvanu no:

  1. ģeniālu domu un liktenīgu tikšanos dienasgrāmatas;
  2. grāmatzīmēm — lai nodrošinātu, ka iedvesmojošās idejas neiet zudumā;
  3. un paliktnīša karstas kafijas vai tējas krūzītei, kas uzlādē organismu lieliem darbiem.

Pēc tam, kad plāns bija tapis, es sagatavoju pirmos zīmējumus, kas pēc tam vairākkārt pieredzēja izmaiņas, lai būtu pēc iespējas piemērotāki pārcelšanai uz ādas izstrādājumu. Kad viss bija uzdrukāts un gatavā dāvana atradās mūsu priekšā, mani dziļi iespaidoja tas, kā iztēles un pašizpausmes lidojums var rast izpausmi taustāmos un, galvenais, ļoti praktiskos priekšmetos.

Sadarbojoties diviem radošiem cilvēkiem, kas specializējas dažādās nozarēs, paveras jaunas ideju realizācijas iespējas un atklājas jauni apvāršņi. To, kāds ir mūsu kopīgo centienu iznākums, var redzēt pievienotajās fotogrāfijās.

Эскиз 1
Эскиз 2
Эскиз 3
Atpakaļ pie saraksta